Державне агентство автомобільних доріг України закликає водіїв терміново перевести свої транспортні засоби на зимовий режим експлуатації, повідомляє прес-служба Укравтодору.

У повідомленні наголошується, що з 23 по 25 жовтня по всій території України синоптики прогнозують стрімке погіршення погодних умов, а дорожники - виникнення транспортних заторів і збільшення ДТП через те, що більшість водіїв ще не перевели свої транспортні засоби на зимовий режим експлуатації.

За даними Українського гідрометеорологічного центру, вже сьогодні, 23 жовтня, у західних областях очікуються зливи, а завтра - 24 жовтня у південній частині, більшості західних та центральних областей дощі з переходом у мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь і утворення ожеледі на автомобільних дорогах. Температура в ці дні буде коливатися від 0° до 7° С тепла вдень від 3° до 8° морозу - вночі.

Стрімке погіршення погодних умов в Укравтодорі вважають досить небезпечним періодом. «Більшість водіїв ще не пристосувалися до складних погодних умов - сильних опадів, туману і ожеледі і не звикли до зимового режиму руху - збільшення дистанції і зменшення швидкості. На більшій частині транспортних засобів досі використовують літню гуму, яка не відповідає вимогам експлуатації автотранспорту при низьких температурах», - зазначає начальник управління експлуатаційного утримання і безпеки руху Укравтодору Олег Федоренко.

Все це в поєднанні з несприятливими синоптичними явищами часто і призводить до виникнення транспортних заторів і збільшення ДТП в цей період. Саме тому Укравтодор закликає водіїв терміново перевести свої транспортні засоби на зимовий режим експлуатації, бути обережними під час руху у складних погодних умовах і чітко дотримуватися Правил дорожного руху, користуватися пасками безпеки, дотримуватися безпечних інтервали та дистанції і не перевищувати швидкість.

«Також варто відмовитися від ризикованих маневрувань, які в складних погодних умовах можуть призвести до утворення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися - швидкість потрібно знижувати поступово, а при зупинці обов'язково включати аварійну світлову сигналізацію», - підкреслив Федоренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31