«Опозиційний блок» заявляє про серйозні порушення у ході підготовки до проведення позачергових парламентських виборів в Україні, які можуть спотворити результат голосування. Про це повідомляє прес-служба партії.

Згідно з повідомленням, уряд не забезпечив умов для волевиявлення мільйонів виборців у південно-східних регіонах країни.

«На лідерів опозиції організовують відкриті атаки. Погрожують фізичним насильством активістам та членам виборчих комісій від опозиції. Понад 70% порушень припадає на Дніпропетровську область, де влада відкрито ігнорує вимоги законодавства й фактично оголосила війну опозиції», - йдеться в повідомленні.

Так, правоохоронні органи не затримують порушників, не проводять розслідування належним чином, щоб знайти і покарати винних.

Крім цього, як зазначили в прес-службі, на сьогодні виникла нова загроза чесним і прозорим виборам - спроби провести голосування в округах Донецької та Луганської областей під дулами автоматів.

«МВС і губернатор Коломойський направили своїх автоматників нібито для охорони порядку, а насправді - для залякування і шантажу членів виборчих комісій. Це створило атмосферу напруженості і страху на виборчих дільницях.

Відповідальність за дискредитацію ходу та результатів голосування і втрату довіри виборця до виборів цілком і повністю ляже на владу», - зазначають в прес-службі. Так, «Опозиційний блок» вимагає від Президента очистити виборчі дільниці від воєнізованих формувань і будь-яких людей зі зброєю. Вибори не повинні проходити під дулами автоматів. Не можна рахувати голоси під клацання затворів!

Ми вимагаємо від Президента звільнити губернатора Коломойського за спробу спотворити волевиявлення українців та організацію фальсифікацій. Глава держави зобов'язаний доручити правоохоронним органам провести повне й об'єктивне розслідування діяльності Коломойського і викладених у ЗМІ скандальних фактів».

Крім цього, у партії закликають міжнародних спостерігачів збільшити свою присутність на виборчих дільницях у Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях, і дати справедливу оцінку тому, що відбувається.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом