Новообраний парламент буде легітимним. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу на тему: «ЦВК про підготовку до позачергових парламентських виборів» заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

За словами Магери, в парламенті восьмого скликання буде менше 450 депутатів.

«Через відсутність політичної волі парламенту, коли можна було перейти до чистої пропорційної системи, і обрати парламент у кількості 450 депутатів, ми змушені будемо перейти до ситуації, коли парламент буде складатися з меншої кількості народних обранців - трохи більше 400», - сказав він.

Магера підкреслив, що це не вплине на легітимність парламенту. «Ст. 72 Конституції України говорить, що Рада є повноважною у випадку обрання не менш як 2/3 від її конституційного складу, тобто не менше ніж 300 депутатів», - пояснив він і додав, що парламент буде обраний, попри всі обставини.

Нагадаємо, за попередніми даними Центральної виборчої комісії України, участь у виборах народних депутатів зможуть взяти 1 млн 460 тис. виборців з 3 млн 400 тис. у Донецькій області та 560 тис. виборців з 1 млн 800 тис. - у Луганській.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74