Правоохоронцями відкрито 178 кримінальних проваджень, пов'язаних з порушеннями на виборах, 71 - за підкуп виборців. Про це на брифінгу сказав радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«На сьогодні вже розпочато 178 кримінальних проваджень, пов'язаних з порушеннями на виборах, з них 71 - пов'язана з підкупом виборців. Поки підозру ще нікому не пред'явлено, оскільки триває розслідування. Але завдання стоїть тверде: по кожному випадку довести справу до кінця, передати матеріали в суд, щоб він визначив міру провини», - сказав Геращенко.

Крім цього, за його словами, Закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян», який набрав чинності, сприятиме забезпеченню захисту виборчих прав громадян, посилення відповідальності за їх порушення та наближення законодавства України до законодавства ЄС.

Як повідомляв ForUm, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що з початку виборчого процесу органи внутрішніх справ відкрили 141 кримінальне провадження за фактами підкупу виборців.

Нагадаємо, Верховна Рада України посилила відповідальність за підкуп виборців 14 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25