В Бердичівському районі (Житомирська обл.) правоохоронці розслідують факт підкупу виборців. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Житомирській області.

«21 жовтня в Бердичівський міськвідділ міліції надійшло повідомлення про те, що в одному з сіл району соціальні працівники під час відвідування одиноких людей похилого віку роздавали пакети з продуктами від імені одного з кандидатів у народні обранці», - йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, дана подія мала місце в перших числах жовтня в одному з сіл Бердичівського району.

«Окремі літні жителі підтвердили, що отримували продукти харчування нібито від імені кандидата у народні депутати України. Надалі соціальний працівник повідомив, що отримав пакети в якості благодійної допомоги для передачі літнім пенсіонерам з метою передвиборчої агітації», - уточнили в міліції.

Відповідна інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.157 Кримінального кодексу України (Перешкоджання здійсненню виборчого права). В рамках розпочатого кримінального провадження триває перевірка.

В цілому, згідно з повідомленням, за минулу добу в органи внутрішніх справ надійшло вісім повідомлень про випадки, пов'язані з можливим порушенням виборчого законодавства.

Нагадаємо, на 26 жовтня заплановані дострокові вибори у Верховну Раду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом