Жителям Ніжинського, Корюківського та Щорсовского районів Чернігівської області у зв'язку зі знищенням поголів'я свиней через спалахи африканської чуми свиней (АЧС) відшкодують 132 тис. грн збитків, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Так, з резервного фонду обласного бюджету вже сплачено 40 тис. грн компенсацій власникам за вилучених тварин в зоні спалаху африканської чуми свиней в Корюківському районі.

Крім того, сьогодні, 22 жовтня, відбулось засідання комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому розглядалося питання про виділення коштів для населення за вилучених тварин в епізоотичному вогнищі і зоні захисту в Ніжинському районі - 21 тис. грн і Щорсівському - 71 тис. грн.

У відомстві нагадали, що рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Корюківській райдержадміністрації 14 жовтня було знято карантин в епізоотичному вогнищі с. Охрамієвичі Корюківського району.

Як повідомляв ForUm, 12 жовтня в Чернігівській області був виявлений новий осередок африканської чуми свиней.

На початку вересня область ввела карантин в Корюківському районі у зв'язку з виявленням африканської чуми свиней на його території.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом