Керівництво Одеського нафтопереробного заводу спростовує інформацію про несанкціоноване вивезення заарештованих нафтопродуктів з підприємства і просить провести їхню незалежну експертизу. Про це йдеться у відкритому зверненні керівництва ОНПЗ в правоохоронні органи з приводу проведення вищезазначеної експертизи.

«Керівництво підприємства стверджує, що жодного несанкціонованого вивозу заарештованих нафтопродуктів з підприємства не мало місця», - йдеться у зверненні.

Також на заводі стурбовані ситуацією навколо нафтопродуктів, які передані на зберігання, і висловлюють стурбованість щодо необ'єктивного, а іноді і відверто надуманого і спотвореного надання інформації керівництву Одеської області і державі про стан зберігання заарештованих нафтопродуктів на ОНПЗ.

Керівництво підприємства звертає увагу, що 21 жовтня у програмі «Вечір на Сьомому каналі», голова Одеської облдержадміністрації Ігор Палиця заявив, що йому надходять повідомлення про вивезення бензовозами нафтопродуктів з території заводу.

«Вважаємо, що ми є свідками спланованої акції з дискредитації керівництва як області, так і заводу. Ми стверджуємо, що поширення таких чуток має на меті дестабілізацію ситуації в галузі, на підприємстві, в кінцевому підсумку, спрямоване на розпалювання конфлікту, ми не хочемо допустити цього і бути його учасниками», - сказано в документі.

Крім того, керівництво заводу стверджує, що, перш за все, зацікавлене у відкритому неупередженому розслідуванні будь-яких справ, де фігурує ОНПЗ.

«Керівництво підприємства стверджує, що ніколи не існувало відповідної постанови суду із зазначенням відповідних експертів, яким було б довірено провести відповідні виміри якості і кількості заарештованих нафтопродуктів. Існує лише постанова про необхідність проведення таких вимірювань», - додали на підприємстві.

«Враховуючи вищевикладене, з метою припинення інсинуацій навколо ситуації з нафтопродуктами, які передані на відповідальне зберігання ОНПЗ, припинення спекуляцій щодо так званого «несанкціонованого вивезення нафтопродуктів з території ОНПЗ», недопущення дискредитації колективу та керівництва підприємства, на виконання ухвали слідчого судді Приморського суду від 16 жовтня 2014 року про надання огляду, відбору зразків та перемірювання заарештованих нафтопродуктів просимо на підставі Закону України «Про судову експертизу» (ст.3, п.5.ч.2.ст.7) і ст. 69 Кримінально-процесуального кодексу України, в якості експертів щодо відбору зразків і перемірювання заарештованих нафтопродуктів залучити відповідних фахівців з відомих і незаангажованих організацій, в тому числі і міжнародних, таких як: ВАТ «Інспекторат Україна», ІП «SGS Ukraine», ПІІ «Saybolt Ukraine», - сказано у зверненні.

З метою недопущення додаткових витрат з бюджету керівництво висловило готовність покрити всі витрати на проведення вищезазначених перемірів і відбору зразків заарештованих нафтопродуктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27