Малозабезпечених людей в Україні значно більше, ніж безробітних. Таку думку висловив у коментарі Forum'у соціолог, керівник компанії «Research & Branding Group» Євген Копатько.

«Фактично людей, які не можуть себе забезпечити - значно більше (згідно з даними статистики - Ред.). Але чи є вони безробітними - це інше питання», - зазначив він.

При цьому експерт наголосив, що підрахувати реальний стан зайнятості населення важко, оскільки в нашій країні існує трудова міграція і приховане безробіття.

«У нас є таке поняття як трудова міграція. Мільйони людей працюють за кордоном, вони не зайняті у виробництві на території України. І є таке поняття, як приховане безробіття, тому що в деяких регіонах України не працюють підприємства, особливо це стосується сходу, і тих підприємств, де криза вдарила по багатьох галузях виробництва», - пояснив Копатько.

Нагадаємо, згідно з даними Державної служби статистики, у вересні 2014 року рівень безробіття в Україні становив 1,6%. Аналогічний показник був зафіксований у липні та в серпні. При цьому за підсумками вересня 2014 року рівень безробіття в США становив 5,9%, у Німеччині - 6,7%, у Голландії - 8,0%, в Австралії - 6,1%, у Південній Кореї - 3,5%.
 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

461