Відключення від енергопостачання деяких районів Донбасу торкнеться й інших регіонів України. Таку думку висловив Forum'у соціолог, керівник компанії «Research & Branding Group» Євген Копатько, коментуючи пропозицію президента НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського відключити від енергопостачання території Донбасу, які підконтрольні бойовикам.

«Жителі завжди страждають, коли відбуваються бойові дії або коли приймаються такі рішення. Це насамперед буде удар по населенню цих регіонів. Але торкнеться й інших регіонів України. Тому що без наслідків подібні дії не залишаться. Це погіршить становище великої кількості людей і змусить їх робити якісь кроки», - зазначив соціолог.

При цьому Копатько підкреслив, що рішення про відключення енергопостачання деяких районів Донбасу лише погіршить ситуацію.

«Лінійно це завдання вирішити неможливо. Але якщо це рішення буде прийнято - це погіршить ситуацію і на самому Донбасі, і в інших регіонах України», - зазначив він.

Нагадаємо, під час візиту на Южно-Українську АЕС президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський заявив журналістам, що він виступає за повне відключення від енергопостачання територій Донбасу, захоплених бойовиками.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21