Українська криза є прямим наслідком спроб Заходу зберігати і пересувати на схід розділові лінії в Євроатлантиці, заявив у середу глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

«Українська криза є прямим наслідком спроб наших західних колег знову зберігати і пересувати на схід розділові лінії на євроатлантичному просторі», - сказав він у ході зустрічі з представниками російської Молодіжної громадської палати.

«Ми виступаємо проти подібних спроб, не хочемо шукати конфронтації ні з ким, але будемо твердо відстоювати свої національні інтереси, будемо вести себе так, як вважаємо за правильне, справедливе на основі міжнародного права, яке ми поважаємо і виступаємо за його дотримання всіма без винятку державами», - зазначив Лавров, повідомляє РІА «Новости».

«Вважаємо, що це оптимальний шлях до забезпечення національних інтересів Російської Федерації. Впевнені, що чим раніше наші партнери, які поки ще не дійшли до усвідомлення цієї істини багатополярного світу, чим раніше вони це зроблять, тим буде краще для розвитку всієї системи міжнародних відносин», - додав глава МЗС РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21