Влада намагається встановити результати виборів до виборів. Про це заявив один із лідерів «Опозиційного блоку» Нестор Шуфрич в ефірі телеканалу «Інтер» у вівторок, 21 жовтня.

«Влада, в особі Жванії, який є ідеологом цих дострокових виборів, і одним з координаторів провладного блоку, намагаються встановити результати виборів ще до виборів. Визначають кандидатів, які повинні виграти», - сказав Шуфрич.

Політик поінформував, що завтра він поїде на Донбас для того, щоб зустрінеться з жителями і запевнити їх у тому, що люди не повинні відчувати почуття страху, й обов'язково піти на вибори і проголосувати. Якщо вони цього не зроблять - то влада вже готується проголосувати замість них.

«Сьогоднішня ситуація обов'язково має викликати реакцію Президента України. Я розумію, що похитнулися рейтинги влади, особливо в умовах глибокої соціальної кризи і того, що відбувається у країні, не вселяє влади сподівання на очікуваний результат. Це перші вибори за Президента Порошенка, я думаю, що престиж держави, відповідальність за державу повинні домінувати перед особистими амбіціями однойменного блоку», - резюмував політик.

Нагадаємо, що, за інформацією, яку має у розпорядженні «Опозиційний блок», існує наказ Міністерства внутрішніх справ України про охорону силами полку «Дніпро-1», що має яскраво виражену політичну належність, окружних виборчих комісій № 49, 50, 52 та 59, де балотуються представники цього та інших батальйонів.

«Така ситуація ставить під сумнів чесність виборів на цих дільницях.

Виборча дільниця - це мирна територія, а не лінія фронту.

Ми заявляємо про те, що сьогодні в Україні загони територіальної самооборони та інші збройні формування фактично стали інструментом тиску на учасників виборчого процесу. Приватні армії захоплюють органи місцевого самоврядування, в яких розташовуються виборчі комісії. Члени цих комісій будуть змушені рахувати голоси під дулами автоматів», - йдеться в заяві партії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом