У Новомосковську (Дніпропетровська обл.) рятувальники другий день ліквідують пожежу в зерносушарці. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

«20 жовтня о 20:28 до служби порятунку «101» м. Новомосковська надійшло повідомлення про те, що на території елеватора Науково-виробничого фермерського господарства «Компанія МАІС» сталася пожежа у п'ятій шахті будівлі центральної зерносушарки», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прес-службі, спочатку пожежниками була зафіксована площа пожежі 150 кв. м у бункері з кукурудзяними качанами загальною вагою близько 80 тонн.

Станом на 2:45 21 жовтня, у зв'язку з повною виробкою пожежного водоймища об’ємом 150 куб. м, виникла необхідність у забезпеченні пожежного водопостачання з найближчої водойми.

Невдовзі, за даними ДержНС, рятувальниками було прийнято рішення наростити сили і засоби на місці пожежі, для чого було оголошено сигнал «Збір-Аварія».

«Станом на 10:00 22 жовтня сталося руйнування покрівель 5-го і 8-го бункерів. Загальна площа пожежі становить 400 кв. метрів у приміщеннях 5-го, 7-го, 8-го бункерів, внаслідок чого вогнем пошкоджено орієнтовно 240 тонн качанів кукурудзи», - уточнили в ДержНС.

О 10:30 21 жовтня пожежу локалізовано. Ліквідація пожежі триває.

Для гасіння пожежі залучено 29 співробітників та сім одиниць техніки.

Причина пожежі встановлюється слідством.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37