Папа Римський Франциск у ході свого апостольського візиту до Туреччини наприкінці листопада зустрінеться з президентом країни Тайїпом Ердоганом і предстоятелем Константинопольської Православної церкви Патріархом Варфоломієм.

Про це повідомив у вівторок глава служби друку Святого престолу Федеріко Ломбарді.

Триденний візит понтифіка до Туреччини почнеться 28 листопада. Програма відкриється візитом в Анкару, де Франциск спочатку відвідає мавзолей першого президента Турецької республіки Мустафи Кемаля Ататюрка, а потім у президентському палаці зустрінеться з главою держави Тайїпом Ердоганом. Крім того, у Папи Римського запланована аудієнція з прем'єр-міністром Ахметом Давутоглу, передає РІА «Новости».

У другий день свого апостольського візиту до Туреччини Франциск вилетить з Анкари в Стамбул, де відвідає Софійський собор і Блакитну мечеть. Цього ж дня Папа Римський прочитає проповідь у Соборі Святого Духа, який є кафедральним собором апостольського вікаріату Стамбула.

На 29 листопада також запланована приватна зустріч з предстоятелем Константинопольської Православної церкви Патріархом Варфоломієм.

У заключний день поїздки Папи Римського у соборі Святого Георгія відбудеться божественна літургія, потім Франциск і Варфоломій підпишуть спільну заяву, після чого у них відбудеться спільний обід.

Повернення понтифіка у Ватикан заплановано на вечір 30 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73