Напередодні чергових виборів до Верховної Ради Інтернет-видання Gazeta.ua вирішило привернути увагу до гендерного питання складу Ради нової каденції. Як пишуть журналісти Gazeta.ua за даними «Опори» жінки мало представлені в мажоритарних округах, усього 12,9%.

На думку авторів видання краса в законодавчому органі України не тільки врятує світ, але також зменшить кількість конфліктних ситуацій і зробить соціальні гарантії населення стабільнішими.

Отже, імена 5 найкрасивіших і найталановитіших жінок, що йдуть сьогодні підкорювати парламент країни в одномандатних округах.

ТОП-5 найкрасивіших кандидаток відкриває Олена Дегрик - двадцятишестирічна власниця юридичної компанії LeoPartners LLC Олена Дегрик, кандидат в одномандатному окрузі № 220 у Києві. Народилася Олена 17 грудня 1987 року в місті Одесі Одеської області. Має 2 вищі освіти і зараз закінчує третю. За результатами рейтингу ЮрГазети входить у ТОП-100 професійних юристів України, висунута партією Сергія Тігіпка «Сильна Україна».

Друге місце у списку отримала Ніколетта Сабов, яка балотується в 68 окрузі, що у Закарпатській області. Ніколетта народилася 26 квітня 1983 року в місті Берегове Закарпатської області. У Ніколетти дві вищі освіти. Працює продюсером міжнародного відділу ТОВ «Національні інформаційні системи», телеканал ІНТЕР, безпартійна.

На 3 місці нашого рейтингу Ольга Омельчук, член партії «Сила людей», балотується в 189 окрузі, Хмельницька область. Народилася 12 червня 1981 року в місті Екібастуз, Павлодарської області, Казахської республіки, У неї 2 вищі освіти. У минулому Ольга мер міста Нетішина, координатор волонтерської програми «Майдан. Медики», координувала роботу волонтерів-медиків на Майдані у Києві, а потім у зоні АТО у Луганській області, з вересня добровольцем служить у складі батальйону територіальної оборони «Київ - 12».

Четвертою в рейтингу стала Ганна Горкун. Ганна балотується в 184 одномандатному виборчому окрузі, Херсонська область. Кандидатка народилася 12 червня 1982 року в Києві. У Ганнни 2 вищі освіти. Протягом останніх 3-х років працює заступником директора ПАТ «Дім марочних коньяків «Таврія» в Новій Каховці.

На п'ятому місці кандидатка в народні депутати Людмила Гилюн, висунута партією «Солідарність жінок України», в мажоритарному окрузі №147 у Полтавській області. Людмила народилася 6 квітня 1989 року в селі Піщане Полтавської області, освіта вища.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125