Кожен п'ятий громадянин України, який працює, і практично кожна третя сім'я з дітьми залишаються бідними. Про це, як передає кореспондент «Forum'у», під час круглого столу розповіла Директор Інституту демографії і соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова.

У той же час вона зазначила, що за період з 2000-го 2013-й рік в Україні за всіма показниками відзначається прогрес на шляху зменшення масштабів бідності.

«Частина населення, яка живе за національною межею бідності, скоротилася з 26,4% до 24,5%, а частина населення, чиє споживання є нижчим, ніж рівень фактичного прожиткового мінімуму, скоротилася з 22% до 7%», - розповіла демограф.

Фахівець також зазначила, що за останні тринадцять років значно зросли показники забезпечення населення якісною освітою.

«Згідно з даними дослідження, чистий показник, що охоплює кількість осіб від 17 до 22 років, які здобули вищу освіту, зросла з 46,1% до 56%. Разом із тим, найближчим часом необхідно попрацювати над тим, щоб освітня підготовка повною мірою відповідала вимогам ринку праці», - зазначила Лібанова.
 

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28