Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки в Дніпропетровську область відвідав Державне підприємство КБ «Південне», де закликав керівництво підприємства до співпраці в Казахстаном, повідомили Forum'у у прес-служба Глави держави.

Зазначається, що Порошенко провів нараду, на якій обговорювалися стан, проблеми та перспективи розвитку космічної галузі.

Генеральний директор підприємства Олександр Дегтярьов представив проекти в аерокосмічній, оборонно-промисловій та транспортній сферах, зокрема, участь у міжнародних проектах «Морський старт» та «Наземний старт»; у спільному українсько-бразильському проекті «Циклон-4», розробці ракети-носія середнього класу «Антарес», виробництві супутників дистанційного зондування Землі «Січ».

Президент також порушив питання про перспективи співпраці в космічній сфері з іншими зацікавленими державами, зокрема з Республікою Казахстан.

«У нараді також взяли віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман, перший заступник глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко, радник Президента - директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін та голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський», - резюмують у прес-службі Президента.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

14