Антикорупційне законодавство нічого не змінило у відносинах «середній бізнес - влада».

Про це в ході круглого столу «Що буде з економікою України завдяки реалізації рекомендацій МВФ?», як передає кореспондент Forum'у, заявив економіст, екс-радник глави НБУ Віктор Лисицький.

«Щодо питання боротьби з корупцією - так, дійсно ухвалені закони. А що змінилося у ставленні бізнесу і влади у зв'язку з ухваленням цих законів? Нічого. І коли воно зміниться - ніхто не дає навіть орієнтовних термінів. Коли бізнес буде впевненим у тому, що його чують і ведуть з ним діалог - мені незрозуміло», - зазначив економіст.

На думку Лисицького, не налагоджена навіть система взаємозв'язку з допомогою сучасних технологій.

«На сайті Президента висить оголошення, що звернення громадян до Президента в електронному вигляді не приймаються. І таких прикладів мільйон. Що змінилося в самій підготовці прийняття рішення в органах влади? Нічого. Один із головних кроків - виконавчій владі треба поміняти систему спілкування з бізнесом. Бізнес повинен бути впевнений, що його чують, прочитають його електронного листа, ідентифікують його, пришлють йому повідомлення, повторно авторизують його», - акцентував він.

Економіст підкреслив, що необхідно як мінімум прибрати з відносин чиновника і представника бізнесу корупційну складову, що досі не зроблено.

«Коли загальне питання вирішується на якихось приватних засадах, коли чиновник отримує винагороду, - цей зв'язок має бути розірваний. Фізична особа не повинна мати доступ до такої ж фізичної особи, яка сидить у владі. Тоді буде все по-іншому. І електронні технології управління це дозволяють. Але тут нічого не зроблено», - сказав Лисицький.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26
Теги