Міжнародний валютний фонд та іноземні донори відкладатимуть надання фінансової допомоги Україні до моменту оновлення складу уряду.

Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, в ході прес-конференції висловив економічний експерт, проектний менеджер «Ліги фінансового розвитку» Андрій Блінов.

«Зараз міжнародне співтовариство стосовно України взяло паузу, що зайвий раз підтвердило, що вона виконуватиме зобов'язання, взяті раніше, однак спільнота чекатиме формування нового уряду. Можлива зміна у фінансовому блоці (Кабінету Міністрів - Ред.). Треба розуміти, з ким місія МВФ, яка повинна приїхати і буде вести переговори, вивчатиме поточне макрофінансове становище України», - сказав Блінов.

Також, на думку експерта, в цій сфері існує багато побоювань, пов'язаних із формуванням та складом майбутньої парламентської більшості.

«Існує дуже багато моментів, пов'язаних з формуванням та складом майбутньої парламентської більшості. Знову ж таки, важливо, чи будуть квоти, чи виявиться уряд досить професійним. Але враховуючи сьогоднішню популярність низки радикальних гасел, і міжнародна громадськість, і наші експерти не виключають того, що у нас може проявитися певний радикалізм і у внутрішніх фінансах. Звідси у нас розмови про те, що Україна повинна припинити зараз обслуговування зовнішніх боргів, власне, не платити за боргами, і заявити про те, що весь світ Україні за щось винен», - заявив Блінов.

При цьому експерт також додав, що очікування щодо отримання 3 і 4 кредиту МВФ не настільки песимістичні, і за певних умов це цілком можливо.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22