Знаменитий кутюр'є Оскар де ла Рента помер у віці 82 років, повідомляє у вівторок телеканал ABC News з посиланням на членів сім'ї кутюр'є.

За інформацією каналу, де ла Рента, одним з останніх творінь якого стала весільна сукня Амаль Аламуддин, жружини Джорджа Клуні, довго й тяжко хворів. У нього був діагностований рак в 2006 році, повідомляє РІА «Новости».



Оскар де ла Рента народився в 1932 році в Домініканській Республіці, у 18 років він відправився в Мадрид, де закінчив Академію Мистецтв. У 28 років отримав пропозицію розробити і зшити випускну сукню для своєї знайомої - дочки американського посла в Іспанії. Завдяки цій сукні дівчина з'явилася на обкладинці журналу «Life», і Оскара взяли на роботу в іспанський дім моди Balenciaga. Через два роки він переїхав до Парижа і вступив на роботу в будинок моди Lanvin. У 1963 році переїхав до США, де через два роки відкрив власний будинок моди.



У 2009 році був удостоєний престижної премії Superstar Award за неоціненний внесок у розвиток американської модної індустрії на 26-ій щорічній церемонії «Ніч зірок», організованій Fashion Group International.

Вбрання модельєра користувалися популярністю серед перших леді США: Ненсі Рейган, Хіларі Клінтон і Лори Буш.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59