Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль попередив, що проведення виборів у низці населених пунктів Луганщини є небезпечним для життя. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

За інформацією прес-служби, практично вся територія Станично-Луганського району, яка межує з ЛНР, щодня обстрілюється важкою артилерією, туди регулярно проникають групи, що складаються з членів НЗФ. Така ж ситуація в селах Лобачеве, Лопаскине, Кримське, Сміливе і Трьохізбенка Новоайдарського району, які разом зі Станично-Луганським районом входять до одномандатного округу №114.

«У зв'язку з реальною загрозою життю та здоров'ю членів дільничних виборчкомів, довірених осіб кандидатів у народні депутати, офіційних спостерігачів та самих виборців Геннадій Москаль звернувся до окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 114 з проханням розглянути можливість проведення виборів 26 жовтня на зазначених територіях», - йдеться в повідомленні.

Як пояснив голова ЛОДА, його звернення носить рекомендаційний характер.

«У разі прийняття окружною виборчою комісією рішення про проведення виборів уся відповідальність за можливі негативні наслідки ляже на ОВК. До нас постійно надходить інформація про підготовку збройних провокацій бойовиками ЛНР у прифронтових населених пунктах під час виборів. Вважаю, що жоднн депутатський мандат не вартий життя чи здоров'я людей. Вибори у 114-му окрузі відбудуться і без голосування на зазначених територіях», - заявив Москаль.

Аналогічне звернення Москаль спрямував і до Окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №112 щодо можливості проведення голосування 26 жовтня у селах Тошківка, Новотошківка і Нижнє Попаснянського району, оскільки ці села знаходяться на лінії бойових зіткнень.

Нагадаємо, дострокові вибори до Верховної Ради заплановані на 26 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом