В Кодекс про адміністративні правопорушення може бути повернена норма, яка дозволяє притягати до відповідальності громадян, які не працюють і ухиляються від працевлаштування. Дане питання було підняте на нараді у президента Білорусі Олександра Лукашенка.

«Хочете повернути поняття «дармоїдство» - повертайте. Це буде зрозуміліше для народу. Нічого доброго, що було в радянські часи зроблено, відкидати, в тому числі і термінологію, не треба», - сказав він.

При цьому Лукашенко зажадав будь-якими відомими способами змусити нероб працювати, припинити безплатно роздавати державні блага, передає ТАСС.

«До 1 січня вжити заходів, щоб всі працювали, змусити всіх працювати!» - дав наказ глава Білоруської держави.

«Як мені доповідають, близько 500 тисяч наших громадян не задіяні в економіці країни. Нехай 100 тисяч - це домогосподарки і працівники на власному обійсті. А 400 тисяч чим займаються? За чий рахунок живуть?» - запитав Лукашенко.

За його словами, «пора припиняти це утриманство, 400 тисяч мають бути залучені ім'ям революції в роботу».

Зі свого боку представник Мінфіну Білорусі повідомив про підготовку до введення в країні податку на дармоїдство. Передбачається, що щорічна сума податку може скласти 2,6 млн білоруських рублів (близько 280 доларів).

В радянські часи дармоїдство (тривале проживання повнолітньої працездатної особи на нетрудові доходи з ухиленням від суспільно корисної праці) вважалося злочином. Рішенням суду таких осіб карали виселенням у спеціально відведені місцевості на строк від двох до п'яти років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом