Приватний літак Falcon зазнав катастрофи в аеропорту Внукове, зіткнувшись зі снігоприбиральною машиною. Про це повідомляє «ТАСС» з посиланням на представника Московського міжрегіонального слідчого управління на транспорті СК РФ Тетяну Морозову.

В результаті аварії загинули чотири людини, що перебували на борту.

Водій снігоприбиральної машини, з якою зіткнувся Falcon, був п'яний, повідомив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін.

«В даний час вже встановлено, що водій снігоприбиральної машини перебував у стані алкогольного сп'яніння. Крім того, можливо, буде прийнято рішення про відсторонення ряду співробітників аеропорту від виконання обов'язків на період розслідування кримінальної справи», - підкреслив Маркін.

За фактом аварії літака Московським міжрегіональним слідчим управлінням на транспорті СК РФ порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації судна повітряного транспорту, що спричинилочерез необережність смерть двох і більше осіб).

«У числі пріоритетних версій події слідство розглядає помилку диспетчерів і дії водія снігоприбиральної машини. Крім того, також будуть перевірені версії несприятливих погодних умов і помилки пілотування», - зазначив він.

За попередніми даними слідства, «20 жовтня приблизно о 23:57 у аеропорту Внукове-3 при зльоті чотиримісний літак Falcon, що слідував рейсом Москва-Париж, зачепив автомобіль спецтехніки, загорівся і впав на злітно-посадкову смугу».

У результаті аварії три члени екіпажу і пасажир - президент французької компанії Total Крістоф де Маржері - загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54