Колектив телеканалу «Візит» (м. Кременчук) відновив мовлення після втручання в ситуацію правозахисників та міжнародних організацій. Про це йдеться у заяві журналістів телеканалу.

Нагадаємо, раніше канал несподівано припинив ефірне мовлення, не повідомивши попередньо власників. До безстрокової акції протесту журналістів підштовхнула спроба введення цензури з боку органів місцевої влади і тиску місцевих силовиків.

«Власника телекомпанії затримали за звинуваченням в організації вбивства мера спеціально, щоб виключити канал з виборчого процесу. Нам закривають рот! Нам не надають інформацію держоргани, нам погрожують! Ряд кандидатів побудували свою виборчу кампанію на мітингах і загрозі нашій телекомпанії. Кандидат Шаповалов, який монопольно використовує адмінресурс на цих виборах, готовий на все, щоб ми замовкли!» - прокоментували ситуацію журналісти телеканалу «Візит».

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю 5 серпня заявив, що затриманий замовник вбивства мера Кременчука. Слідство ще не закінчене, і суд не виніс вирок.

«Аваков підмінив собою суд і слідство, публічно виніс вирок! Нівелював презумпцію невинності. Так він чинить вже не пврше і ніякої відповідальності за свої слова і вчинки не несе... Власник телекомпанії «Візит» Олександр Мельник не замовляв вбивство Бабаєва. Мотивів немає. Бабаєв намагався націоналізувати телеканал «Візит», розуміючи його авторитет і вплив, але програв усі суди, включаючи Верховний. Конфлікт був закінчений в суді. Аваков що, про це не знав чи у нього було інше завдання? Попіаритися, вплинути на вибори? Бабаєва вбивають за дві доби до призначення губернатором, його активи вартістю сотні мільйонів доларів переходять до його бізнес-партнера. Сім'я вбитого отримує крихти. Бізнес-партнер фінансує кампанію кандидата Шаповалова. Аваков не говорить про гроші убитого і про те, хто їх отримав, Аваков не говорить про конфлікт навколо будівництва ГЗК, Аваков не говорить про інтереси Живаго і Коломойського в смерті мера. Аваков призначає вбивцею власника телеканалу, який відкрито конфліктував і виграв всі суди з мерією», - констатував адвокат, громадський діяч Анатолій Башловка.

Навколо телекомпанії «Візит» активізувалися спроби рейдерського захоплення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31