Сьогодні, 20 жовтня, Україна і Єврокомісія узгодили спільну позицію щодо наступного раунду тристоронніх переговорів у форматі Україна - Росія - ЄС з питань поставок газу в Україну, який відбудеться завтра в Брюсселі. Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

За інформацією прес-служби, українська сторона та представники ЄК домовилися, що результатом переговорів має стати проміжна угода, яка буде гарантувати постачання газу в Україну і стабільність його транзиту в країни ЄС цієї зими.

«Ця угода має містити чіткі гарантії як щодо поставок «Газпромом» узгоджених обсягів газу в Україну, так і щодо розрахунків «Нафтогазу» за поставлений газ», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що узгоджена позиція між Україною та ЄК передбачає необхідність підписання між «Нафтогазом» і «Газпромом» документів, які будуть обов'язковими для виконання обома сторонами і виключать можливість зміни умов в односторонньому порядку будь-якою з сторін.

У зустрічі брали участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан і голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв з одного боку, з іншого - єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер, директор Внутрішнього ринку енергоресурсів при енергетичному департаменті Єврокомісії Клаус-Дітер Борхардт та інші представники ЄК.

Як повідомляв ForUm, Україна і ЄС обговорили проміжну угоду на постачання газу з РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом