ПАТ «Київенерго» станом на 20 жовтня 2014 р. видало акти готовності до опалювального сезону (в минулому - форма Е-8) 83,5% житлових будинків столиці різних форм власності (7890 будинків), повідомили Forum'у в прес-службі компанії.

За лікувальними закладами видані акти на 255 будівель (91%). Акти отримали 532 дошкільні заклади (97,9%), 527 шкільних установ (91,1%). Таким чином, усього «Київенерго» видає акти готовності на 10 604 будинків різних форм власності (65,2%).

При цьому 6% житлових будинків, 1% дитячих установ та 4% шкільних закладів ще не викликали фахівців СВП «КТМ» для перевірки готовності будинків до опалювального сезону.

«У непростих умовах опалювального сезону, який пройде в режимі економії енергоресурсів, «Київенерго» закликає споживачів не зволікати з виконанням необхідних заходів з підготовки будівель. Експлуатуючим організаціям будинків, які отримали зауваження, потрібно до початку опалювального сезону їх усунути, щоб мешканці цих будинків вчасно отримали тепло», - зазначив директор СПВ «Київські теплові мережі» Київенерго» Євген Глушак.

У компанії підкреслили, що невиконання заходів з енергозбереження є одним з основних зауважень під час обстеження будинків у ході одержання ними акта готовності. Перелік інших зауважень такий: відсутня відповідальна особа, що пройшла навчання і має відповідне посвідчення, не укомплектовані або не укомплектовані в повному обсязі контрольно-вимірювальні прилади, не отримано акти готовності приладів обліку, не проведена ревізія дросельних і лімітних пристроїв, наявність сторонніх предметів у теплових пунктах, самовільна реконструкція внутрішньобудинкових систем опалення.

«Щоб бути впевненим, що ваш будинок належною мірою готовий до проходження опалювального сезону, перевірте, чи він отримав акт готовності», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, фінансовий директор ПАТ «Київенерго» Тетяна Грязнова заявила, що всі рішення щодо опалювального сезону ухвалює Кабмін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом