Активісти «ЗАСТУПу» ініціювали благодійну акцію на підтримку пограбованого і пошкодженого вандалами храму в місті Здолбунів. У рамках акції настоятель церкви Святих апостолів Петра і Павла отримав необхідні будматеріали та помічників-будівельників, повідомляє прес-служба політсили.

Як повідомляється, злочинці проникли в храм понад місяць тому: перевернули лампадки, зламали свіжозалиту стяжку, викрали п'ять ікон. Містяни були шоковані нахабством і нелюдськістю зловмисників, адже церква тільки будується, гроші на її зведення надходять лише від парафіян і тому кожна церковна копійка на особливому рахунку.

«Будівництво нашого храму почалося 11 років тому. Завдяки громаді, спільній допомозі за останній рік нам вдалося його завершити. Поки до церкви не увірвалися вандали, нам залишалося лише зробити внутрішнє оздоблення храму», - розповідає протоієрей Віталій Петрюк.

Активісти «ЗАСТУПу» вирішили підтримати церкву та її парафіян. 19 жовтня вони провели благодійну акцію: храм отримав необхідні будівельні матеріали та робочу силу.

Того ж дня в Будинку культури Здолбунова лідери політичної партії «ЗАСТУП» Ірина Синявська та Володимир Хоменко зустрілися з жителями сіл, сільськими головами, інтелігенцією та фахівцями аграрної науки. У спілкуванні з ними лідери «ЗАСТУПу» поділилися переконанням, що для зсуву величезного масиву проблем, що накопичилися в селах, насамперед потрібно провести конституційну реформу і передати повноваження на місця.

«Я вважаю, що в парламенті має бути якнайменше популістів, які займаються виключно своїм піаром, то на тлі бронежилетів, то на тлі комбайнів. Сьогодні у Верховній Раді повинні бути практики - сільські голови та товаровиробники, аналітики та вчені, які писатимуть ті закони, що дійсно потрібні суспільству», - наголосила заступник лідера «ЗАСТУПу» Ірина Синявська.

У своєму виступі, один із лідерів «ЗАСТУПу» Володимир Хоменко відзначив проблеми збереження родючості сільськогосподарських земель. Крім цього, він додав, що без молоді село ніколи не відродиться.

«Без молоді та підтримки держави село загине. У селі немає роботи, медицини, гідної освіти. Селянин і аграрій зараз просто виживає. Ми у своїй програмі передбачили низку послідовних кроків, які зроблять життя в селах привабливим, а ведення господарства на землі - прибутковим. Треба покласти край байдужості влади до проблем сільських жителів. Настав час захистити себе, свій дім і рідну землю», - резюмував один із лідерів партії «ЗАСТУП» Володимир Хоменко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38