Спікер парламенту Олександр Турчинов знову оголосив у роботі Верховної Ради 15-хвилинну перерву, передає кореспондент Forum'у.

«Я дивлюся на монітор - у нас 225 карток в залі. Оголошую зараз ще одну перерву на 15 хвилин - до 11:15», - заявив він.

Спікер наголосив, що у разі відсутності у сесійній залі після перерви необхідної кількості депутатів він закриє позачергову сесію.

«Перед цим я проведу реєстрацію. Імена всіх депутатів, які не будуть зареєстровані, під гаслом «за кого можна голосувати» будуть надруковані в «Голосі України» з проханням передрукувати у всіх обласних і районних газетах», - підкреслив він.

Після цього він запросив голів фракцій і депутатських груп до себе в кабінет.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні у зв'язку з відсутністю у сесійній залі мінімально необхідної кількості народних депутатів для ухвалення рішень спікер Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив півгодинну перерву в роботі парламенту. У сесійній залі на момент відкриття зареєструвалося 223 народні депутати.

Пізніше Рада продовжила свою роботу у пленарному режимі

Сьогодні в ході позачергового засідання ВР планується розглянути проект Закону №5157 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належної організації виборчого процесу виборів народних депутатів України» та проект Закону №5157-1Д про внесення зміни до Закону України «Про вибори народних депутатів України «щодо забезпечення реалізації конституційних виборчих прав учасників антитерористичної операції на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року».

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом