Кількість вимушених внутрішніх переселенців із зони антитерористичної операції і Криму в Україні становить близько 417 тис. осіб, повідомив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Володимир Гройсман.

«На сьогодні, за офіційними даними, у нас, разом з Кримом, їх майже 417 тис. осіб», - сказав він

Гройсман також нагадав, що за підрахунками уряду на відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу і на забезпечення первинних потреб переселенців необхідний мінімум становить 11 млрд грн.

«11 млрд грн - це первинна цифра, що включає відновлення пошкодженої інфраструктури, реінтеграцію східних областей і зміна якості життя місцевого населення. В цьому плані ми тісно співпрацюємо з ЄС, місією ОБСЄ та Світовим банком», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на тижневик «Дзеркало тижня. Україна».

Гройсман також зазначив, що на сьогоднішній день українська влада не може забезпечити фінансування частин Донецької і Луганської областей, які знаходяться під контролем незаконних збройних формувань.

Як раніше повідомляв ForUm, за інформацією ООН, станом на 17 жовтня в Україні нараховується 415 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом