Як Ви думаєте, що прем'єр-міністр робив з кусачками біля решітки, яка зображає з себе Велику загороджувальну Стіну? Злі язики стверджують, що Арсеній Петрович переконався, що через це загородження Кролик не проскочить! Втім, будь-хто, зазирнувши до Вікіпедії, може переконатися, що австралійська стіна від кроликів завдовжки 3256 км виглядає куди солідніше...

Є ще одна таємниця, але вже з бюджетної сфери. Якщо з перших 100 млн грн, виділених на будівництво Стіни, за даними Кабміну, освоєно лише 7 млн, то навіщо було виділяти другі 100 млн?! Куди дивиться головний борець з корупцією Тетяна Чорновол?! Ах, так, вона на ці гроші обирається до ВР за прем'єрським списком «Народного фронту», - щоб професійно боротися з корупцією в парламенті.

Що ж стосується фінансової сфери, то питання - кому Мінфін на позапланових торгах продав 10-річні державні облігації на суму 1млрд грн, є секретом Полішинеля. Ну який ще український фінансовий інститут сьогодні впевнений у тому, що він збережеться і через десять років? - Правильно, тільки Національний банк! Всі інші сумніваються в тому, що їм вдасться протриматися «на плаву» в термін удвічі менший; у всякому разі, охочих придбати п'ятирічні держоблігації на тих же торгах не знайшлося.

Розсекречена корінна реформа спорту: виявляється, у профільному відомстві вирішили платити спортивним секціям по 150 грн на місяць за кожного школяра, що тренується. Як це позначиться на зростанні спортивних рекордів - невідомо, але те, що статистика зафіксує рекордне зростання відвідуваності - за звітами, так це - безсумнівно!

Звичайно, ця схема відома ще з часів радянської влади, але від цього твердження Олега Тягнибока, що всі українські корупційні схеми «родом з СРСР», не стає істинним. Ну, наприклад, фіктивний експорт з відшкодуванням ПДВ з бюджету або тендерні махінації, не кажучи вже про «обнал». Так що залишається загадкою, чому лідер націоналістичної «Свободи» так принижує таланти українців епохи Незалежності?!

І на завершення - знову військова тематика. Абсолютно випадково розкрита страшна військова таємниця НАТО! Безпілотники бундесверу, виявляється, розраховані для використання лише до мінус 19 за Цельсієм. І тому виявилися не стільки безпілотниками, скільки безкорисниками для моніторингу ситуації на Донбасі в найближчі місяці. А в чому ж полягає страшна військова таємниця? У тому, що завдяки цьому «морозному» факту стало зрозуміло: у НАТО немає ніякого плану війни з Росією, крім пасивної оборони...

До речі, напевно, не треба називати країну, яка одразу ж взялася замінити в зоні АТО німецькі безпілотники своїми - морозостійкими?

Далі буде.

Дмитро Джангіров, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126