«Опозиційний блок» вимагає від Генпрокуратури притягнути до відповідальності чиновників, які організовують напади на опозицію.

Як повідомляє прес-служба політсили, парламентські вибори 2014 року вже стали найбруднішими за всю історію незалежності України.

«З кожним днем влада застосовує все більш жорстокі способи тиску на опозицію», - наголошується в заяві.

Так, зокрема, заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан відкрито дає наказ організувати напад свого батальйону на одного з лідерів «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула. Також він наказує знищити носії зовнішньої реклами з агітаційною продукції опозиції. Відповідні аудіозаписи сьогодні висувають українські ЗМІ.

Такі дії вчиняє державний чиновник високого рівня, якому платники податків платять зарплату.

«Влада перейшла червону лінію, цинічно і грубо порушуючи закони. Вона фактично зруйнувала правоохоронну систему і замінила її своїми приватними арміями. Правоохоронні органи деморалізовані і не здатні захистити громадян, забезпечити громадський порядок і безпеку», - заявили в партії.

«Замість того щоб зупинити війну і встановити довгоочікуваний для всіх українців мир, влада використовує кишенькові батальйони для організації нападів на опозицію. Замість того щоб займатися порятунком економіки і захистом робочих місць, влада бореться з білбордами опонентів. Замість того, щоб допомагати пенсіонерам і збільшувати пенсії, влада витрачає величезні гроші на війну і на утримання незаконних збройних формувань», - йдеться в повідомленні.

Враховуючи все вищевикладене, народний депутат України Володимир Демидко звернувся до Генпрокуратури з депутатським запитом.

Керуючись ст. 16 Закону України «Про статус народного депутата України», парламентарій звертається до Генпрокуратури з вимогою розглянути викладені факти по суті, вжити заходів прокурорського реагування щодо недопущення порушення прав і законних інтересів партії як суб'єкта виборчого процесу та притягнути винних у порушенні законодавства до відповідальності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37