Кілька країн Євросоюзу, а також Росія і Україна висловили готовність надати ОБСЄ свої безпілотні літаки і військовий персонал для забезпечення контролю за дотриманням режиму припинення вогню на сході України, заявила в п'ятницю глава МЗС Італії Федеріка Могеріні.

«Італія, Франція, Німеччина, Україна і Росія висловили готовність надати безпілотники, а також військовий персонал для їх обслуговування. Цей крок повинен бути схвалений Постійною радою ОБСЄ», - йдеться в заяві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Могеріні, «моніторинг буде необхідний для забезпечення одного з головних положень мінських домовленостей», а саме дотримання режиму припинення вогню.

При цьому глава МЗС Італії відзначила важливість того факту, що переговори в Мілані «дали новий імпульс діалогу між президентом РФ Володимиром Путіним і його українським колегою Петром Порошенком».

«Ще необхідно чимало зробити для реалізації домовленостей (мінських, - Ред.), однак сьогоднішня зустріч і вся робота, яка ведеться в ці години, являють собою можливість для конкретного кроку вперед», - підкреслила Могеріні.

Відповідну заяву було зроблено за підсумками переговорів Могеріні з главами МЗС РФ Сергієм Лавровим та України Павлом Клімкіним, а також головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером на полях саміту АСЕМ.

Нагадаємо, термін мандату, в рамках якого спостерігачі постійної моніторингової групи Організації з безпеки і співробітництва в Європі здійснювали моніторинг ситуації на російсько-українському кордоні в пунктах пропуску «Донецьк» і «Гукове» в Ростовській області, закінчується 23 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31