У п'ятницю,17 жовтня, в Запоріжжі прибули перші вісім машин гуманітарного вантажу з Німеччини, який був наданий Україні згідно з домовленостями між канцлером ФРН Ангелою Меркель і Президентом України Петром Порошенком. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Згідно з повідомленням, прийняли вантаж представники Міжнародного комітету Червоного Хреста, які в подальшому будуть розподіляти його спільно з регіональними штабами ДержНС України.



Як відзначили в прес-службі, до складу гуманітарної допомоги входить побутова техніка, устаткування, медикаменти, одяг та інші речі першої необхідності.



Раніше, за даними ДержНС, до Харкова прибули 16 вантажівок з побутовою технікою, теплим одягом, медикаментами і 5 вантажівок з житловими модулями для побудови транзитного містечка.



Нагадаємо, ще в кінці серпня канцлер Федеративної Республіки Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком висловила намір надати нашій державі гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом