Президент Білорусі Олександр Лукашенко просить не чинити на нього тиску в питанні визначення статусу Криму. Про це він заявив на прес-конференції для представників російських регіональних засобів масової інформації, повідомляє «БЕЛТА».

«Не треба мене довбати, як по Абхазії», - сказав глава білоруської держави.

Глава білоруської держави не виключив, що «колись якесь постане питання». «Але в плані визначення - ми давно визначилися. Нашу позицію я вам висловив. За винятком нюансів, це була закрита тема переговорів з Путіним, тоді я йому прямо сказав мою позицію щодо Криму, і як би я там діяв, і що треба було зробити, але сьогодні, вибачте, я про це сказати не можу», - зазначив Олександр Лукашенко.

Президент Білорусі детально розповів про ситуацію, яка складалася в свій час стосовно визнання Абхазії, зазначивши, що, можливо, це проллє світло і на питання по Криму. За словами глави білоруської держави, позиція Заходу щодо Білорусі у разі визнання Абхазії була зрозуміла.

«Ми поклали тодішньому президенту Медведєву список на стіл: завтра ми визнаємо Південну Осетію і Абхазію - ось що станеться. Майже те, що зараз відбувається з Росією при санкціях, тільки в квадраті. Я кажу: «Ось що буде: долара не буде, нам закривають усе, скрізь. Скажіть: як ви допоможете мені? Поодинці - це все, держави немає!» - зазначив Олександр Лукашенко. «Але якщо це для вас дуже важливо (а це пусте було питання для Росії, як це потім виявилося, не знаю, навіщо було нас напружувати з цього питання), я готовий, ви наші союзники. Але ви готові підставити плече? - продовжив президент Білорусі. - Не готові. Навіть обговорювати не готові».

«Росіяни виявилися не здатними підтримати нас у цій ситуації. Тому що явний був би випад проти Заходу - підтримка Білорусі. Росія не хотіла йти на конфлікт із Заходом через Білорусь», - підсумував глава білоруської держави.

Як повідомляв ForUm, Лукашенко заявив, що Білорусь також не готова визнати так звані самопроголошені Донецьку та Луганську народні республіки.

Нагадаємо, Білорусь де факто визнала Крим частиною території Росії.

Раніше президент Білорусі висловив негативне ставлення до ідеї перетворення України з унітарної на федеративну державу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48