На перших порах відкриття ринків ЄС для вітчизняної продукції негативно позначиться на українцях. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив заступник голови Держветфітослужби Віталій Башинський.

«Щодо питань про те, що це (експорт українських товарів у ЄС - Ред.) дасть національному споживачу, я б сказав таке - перший час, крім негативу, нічого не буде. Найкраще буде йти, а найгірше залишатися», - сказав він.

За його словами, сьогодні тільки найкращі українські підприємства експортують в ЄС свою продукцію. «Вони піднімають голову і збільшують потужність, але не для українців, а для європейців», - додав він.

У той же час Башинський зазначив, що в довгостроковій перспективі експорт вітчизняних товарів у країни ЄС принесе великий плюс українському споживачеві. «Україна буде мати можливість купувати товари європейської якості», - пояснив він.

Разом з тим, за словами заступника голови Держветфітослужби, вартість даної продукції в Україні буде такою ж, як і в ЄС, оскільки поточні витрати підприємств, що поставляють свою продукцію в країни ЄС, будуть в кілька разів вище за інших.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19