Слов'янська ТЕС «Донбасенерго» у другій половині дня 16 жовтня після проведення випробувань та налагодження систем була підключена до об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України, повідомляє прес-служба «Донбасенерго».

«Пуск першого корпусу блоку №7 для виробництва електроенергії та передачі її в ОЕС України запланований на 1 грудня 2014 року», - сказано в повідомленні.

Компанія уточнює, що вночі з 15 на 16 жовтня відбувся пуск неблочної частини станції: розпочато розпалювання котла №6 та підготовку турбогенератора №3 (ТГ-3) потужністю 80 МВт, в результаті за минулу добу на Слов'янській ТЕС згенеровано 0,3 тис. МВт-год електроенергії, а також розпочалося постачання теплової енергії в будинки жителів міста Миколаївка.

Згідно з повідомленням, тепер після розтоплення котел №6 переведено з газу на вугільний пил, а запаси вугілля на складах ТЕС складають близько 46 тис. тонн.

У той же час «Донбасенерго» зазначає, що для забезпечення роботи першого корпусу блоку №7 на 1 грудня необхідно сформувати запас вугілля не менше 100 тис. тонн.

Як раніше повідомляв ForUm, внаслідок бойових дій станом на початок серпня Слов'янська ТЕС була значно пошкоджена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28