Так званій трудовій люстрації можуть бути піддані до 2 тисяч колишніх чиновників, вважає міністр юстиції Павло Петренко.

В ефірі «5 каналу» у четвер увечері міністр підкреслив: «Під автоматичну люстрацію потрапляють колишній президент, колишній прем'єр, віце-прем'єри, міністри та їхні заступники, керівники силових відомств, губернатори та їхні заступники, які працювали за Януковича більше року або були на посадах у період «Революції гідності». Вони потрапляють під трудову люстрацію за фактом автобіографії. Під трудову люстрацію підпадають також агенти спецслужб КДБ та особи, які підтримували терористів».

«Керівний апарат Кабінету Міністрів, колишньої Адміністрації Президента це 1000, максимально 2000 людей можуть потрапити під трудову люстрацію», - сказав Петренко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Міністр зазначив, що «навіть якщо зараз вони не перебувають на державній службі, а таких сьогодні багато, вони не зможуть потрапити на державну службу протягом десяти років».

Петренко підкреслив, що майнова люстраційна перевірка торкнеться всіх без винятку, хто має намір зайняти посаду на державній службі.

При цьому він наголосив, що масштабність майнової перевірки на місцевому, районному рівні багато в чому залежатиме від контролю громадськості, журналістів за цим процесом.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України підтримала Закон України «Про очищення влади».

9 жовтня закон підписав Президент України Петро Порошенко, а 15 жовтня закон був опублікований в офіційному виданні Верховної Ради - газеті «Голос України».

Уряд оприлюднив список чиновників, які звільнені, або звільнилися за власним бажанням, або ж підлягають звільненню в рамках реалізації Закону України «Про очищення влади».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом