Старший прокурор відділу центрального апарату Генеральної прокуратури України звинувачується в шахрайстві і хабарництві. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Встановлено, що зазначений працівник, за попередньою змовою з цивільною особою, у період серпня-жовтня 2014 шляхом шахрайства заволодів грошовими коштами приватного підприємця в особливо великих розмірах на суму 2 млн 212 тис. грн під виглядом підбурювання до дачі неправомірної вигоди за повернення вилученої в ході обшуку побутової техніки та закриття кримінального провадження посадовими особами Державної фіскальної служби України щодо зазначеного підприємця», - йдеться в повідомленні.

Так, 14 жовтня зазначеному працівникові прокуратури повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) КК України та 15 жовтня постановою слідчого судді обрано запобіжний захід - утримання під вартою з альтернативною заставою в сумі 360 тис. грн.

Крім цього, як зазначили в прес-службі, його відсторонено від посади старшого прокурора відділу центрального апарату ГПУ.

Згідно з повідомленням, стосовно приватної особи, учасника кримінальних правопорушень, 15 жовтня складено підозру і цього ж дня постановою слідчого судді надано дозвіл на його затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу - утримання під вартою.

Наразі проводяться процесуальні дії, спрямовані на встановлення фактичних обставин скоєних кримінальних злочинів, у тому числі досліджуються обставини щодо можливої причетності посадових осіб фіскальної служби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115