Російська нафтова компанія «Роснефть» і бізнесмен Аркадій Ротенберг, наприкінці липня цього року включені до європейських санкційних списків, подали в суд на Європейський союз.

Позови проти Європейської ради - інституту ЄС, що приймала рішення стосовно санкцій, - подано в Європейський суд, який базується в Люксембурзі, свідчать дані бази суду.

Позов від «Роснефти» зареєстрований судом 9 жовтня 2014 року, два позови від Ротенберга - 10 жовтня. Суть претензій в базі не розкривається, наводяться лише назви позовів: «НК «Роснефть» та інші проти Ради» і «Ротенберг проти Ради» (назви двох позовів, поданих Ротенбергом, ідентичні, відрізняються лише номери), повідомляє «ТАСС».

З пошукової бази «Офіційного журналу Євросоюзу», де публікуються законодавчі та нормативні акти ЄС, випливає, що прізвище Ротенберг і назва компанії «Роснефть» за останні п'ять років фігурують тільки у рішеннях Європейського ради щодо запровадження санкцій проти російських фізичних та юридичних осіб у зв'язку з кризою в Україні.

Як раніше повідомляв ForUm, 12 вересня Євросоюз заборонив організацію боргового фінансування для трьох паливно-енергетичних компаній Росії - «Роснефти», «Транснефти» і «Газпромнефти».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27