Питання переміщених громадян, трудові книжки яких залишилися в зоні АТО, має бути терміново вирішене, заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Зокрема, Гройсман доручив у триденний термін внести пропозиції щодо врегулювання питання громадян, які вважаються такими, що працюють у зоні антитерористичної операції, натомість насправді переїхали в інші регіони і не мають роботи,

«Така проблема існує, ці громадяни не можуть отримувати щомісячну матеріальну допомогу для покриття витрат на проживання як такі, що тимчасово працюють», - зазначив Гройсман.
Крім того, він розпорядився розробити механізм координації гуманітарної та грошової допомоги, яка надходить в Україну від міжнародних партнерів.

Він також доручив розробити правила та умови проживання громадян у транзитних пунктах Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей, які будуть облаштовані будинками для проживання, наданими Україні в рамках допомоги Німеччини.

«Всі соціальні виплати, в тому числі, на оренду житла, та інша допомога здійснюватимуться і надаватимуться тільки на тих територіях, які підконтрольні українській владі», - підкреслив віце-прем'єр-міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, станом на 29 вересня в Україні офіційно нараховується 295 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом