Російська Федерація скорочуватиме постачання газу в разі його несанкціонованого відбору Україною. Про це заявив президент Володимир Путін у ході прес-конференції після переговорів з сербським керівництвом.

«Існують великі транзитні ризики. Якщо ми побачимо, що наші українські партнери так само як у 2008 році почнуть несанкціоновано відбирати наш газ з експортної трубопровідної системи, то ми так само як у 2008 році будемо послідовно на обсяг украденого скорочувати подачу», - підкреслив російський лідер.

«Але дуже сподіваюся, що до цього не дійде», - цитує Путіна «ТАСС».

«Точно можу вам сказати й абсолютно відповідально: з вини російських учасників енергетичного співробітництва в Європі ніяких криз не буде. Росія завжди була надійним постачальником. У нас достатньо ресурсів, щоб забезпечити свої власні потреби і потреби наших споживачів в Європі або Азії, що зростають», - зазначив глава російської держави.

Нагадаємо, Путін заявив, що Росія повністю виконує свої зобов'язання з постачання газу європейським споживачам, але проблема транзиту газу в ЄС через Україну ще зберігається.

У разі повного припинення постачання російського газу домогосподарства Європейського Союзу переживуть зиму, якщо буде хороша співпраця між країнами-членами в плані спрямування між ними потоків газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28