У Вінниці матері та дружини військових, які зараз перебувають у зоні проведення антитерористичної операції, перекривали рух транспорту центральною вулицею міста, вимагаючи проведення ротації.

Матері та дружини військових, тримаючи плакати з написами: «Вимагаємо ротації 9-го батальйону», ходили пішохідним переходом і вимагали ротації для своїх чоловіків і синів. В центрі міста утворився автомобільний затор в обидва боки.

Пізніше до протестувальників вийшов перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко, який перервав зустріч з делегацією посольства США і запросив всіх учасників протесту до себе для бесіди. Жінки звільнили перекриту вулицю і всією делегацією піднялися з ним у зал засідань облдержадміністрації. До них також викликали представників Вінницького обласного військового комісаріату, повідомляє «УНІАН».

У залі жінки повторили свої вимоги про повернення мобілізованих чоловіків додому. Заступник військкома переконав їх, що 9-й батальйон повинні найближчим часом вивести із зони АТО для відновлення боєздатності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24