Уряд оприлюднив список чиновників, які звільнені, або звільнилися за власним бажанням, або ж підлягають звільненню в рамках реалізації Закону України «Про очищення влади».

Про це повідомили Forum'у в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Так, у списку керівних працівників центральних органів виконавчої влади, звільнених із займаних посад відповідно до закону про люстрацію, значиться, зокрема, заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігор Кабаненко.

Звільнені глави Державного агентства України з управління зоною відчуження Володимир Холоша, Держагентства водних ресурсів Василь Сташук, Держслужби експортного контролю Володимир Демьохін, Державного космічного агентства Юрій Алексєєв, Держслужби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський, Держслужби з контролю за наркотиками Володимир Тимошенко, Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів Володимир Ковалевський, Держінспекції навчальних закладів Юрій Дудник.

Крім того, звільнено перших заступників голів низки відомств.

У списку керівних працівників центральних органів виконавчої влади, які звільнилися за власним бажанням згідно з поданими заявами, - перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта, перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, перший заступник міністра юстиції Інна Ємельянова, голова Державної служби інтелектуальної власності України Микола Ковиня та інші.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України підтримала Закон України «Про очищення влади».

9 жовтня закон підписав Президент України Петро Порошенко, а 15 жовтня закон був опублікований в офіційному виданні Верховної Ради - газеті «Голос України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189