В Одеській області опалювальний сезон в об'єктах соціальної сфери розпочнеться 20 жовтня, заявив директор департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської обласної державної адміністрації Олег Дімов.

За його словами, наразі проект розпорядження голови Одеської ОДА Ігоря Палиці перебуває на узгодженні в Міністерстві регіонального розвитку і Міненерго.

«У проекті передбачено плановий початок опалювального сезону для об'єктів соціальної сфери - дитячі садочки, лікарні, притулки, інтернати. Ми плануємо почати роботу по цих об'єктах з 20 жовтня. По інших об'єктах - з 27 жовтня», - сказав Дімов.

Він додав, що, згідно з прогнозом погоди, до кінця поточного тижня в регіоні очікується невелике похолодання, потім - потепління.

За його словами, виходячи з обсягів газу, виділеного Міністерством регіонального розвитку як ліміту для Одеської області, «сьогодні забезпечити нормальний температурний режим під час проходження опалювального сезону ми зможемо, але, швидше за все, нам доведеться відмовитися від такої послуги, як гаряча вода», повідомляє «УНІАН».

«Тобто, якщо постане дилема з урахуванням тих обсягів газу, щоб давати нормальний температурний режим в будинках, значить, доведеться відмовитися від подачі гарячої води», - сказав Дімов, додавши, що обладнання опалювальних систем Одеської області до початку опалювального сезону готове на 100%.

Як раніше повідомляв ForUm, старт опалювального сезону в Україні намічений на 1 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом