За 23 роки незалежності Україна вперше не готова до зими. Про це заявив лідер «Опозиційного блоку» Юрій Бойко під час зустрічі з трудовим колективом ПАТ «Дніпрообленерго» у Дніпропетровську, повідомляє прес-служба політсили.

«Сьогодні уряд не займається підготовкою до опалювального сезону. Вони всі пішли на вибори, тому нікому зайнятися зимою, ресурсним наповненням сховищ для вугілля та для газу. Нам доведеться домовлятися про постачання газу і вугілля буквально протягом листопада. І ми знаємо, як це зробити. У нас ніколи такого не було, як тепер, країна вперше за 23 роки незалежності не готова до зими. Такого не було ніколи», - підкреслив Юрій Бойко.

«Уряд все літо запевняв, що газу вистачає, що ми обійдемося без російського, що отримаємо його реверсом. Для того щоб країна і люди не замерзли взимку, нам не вистачає приблизно 5-7 мільярдів кубів газу. Також сьогодні не вистачає вугілля, тому що шахти, які виробляли основну кількість вугілля, опинилися на неконтрольованій владою території. Сьогодні треба проводити переговори, добувати вугілля з наших шахт. Оскільки більшість із них у робочому стані», - зазначив політик.

Також Юрій Бойко нагадав, що на сьогодні одним із найважливіших питань для людей є скасування пенсійної реформи та індексація пенсій.

«Людей похилого віку сьогодні цікавлять два питання: чому впала гривня, чому не проіндексували пенсії, і коли буде скасована пенсійна реформа. Ми вже внесли пакет законів до Верховної Ради про скасування пенсійної реформи та індексацію пенсій з урахуванням рівня інфляції. Це потрібно, щоб хоч якось підтримати пенсіонерів. І ми цю проблему вирішимо», - підсумував Юрій Бойко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46