Прокуратура міста в судовому порядку вимагає звільнити з посади першого заступника начальника слідчого управління фінансових розслідувань столичного управління Міндоходів Івана Куценка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

«Спеціальною перевіркою було встановлено, що у 2012 році І. Куценко під час роботи в Севастополі на посаді заступника начальника управління податкової міліції, зловживаючи своїм службовим становищем, примушував підлеглих красти з місць обшуку коштовності. Зокрема, у вересні 2012 року працівники податкової міліції вилучили понад 50 кг золота і 70 кг срібла у ювелірного заводу «Сансі-Плюс». Чотири кілограми золота Куценко привласнив собі. У серпні поточного року Ленінський районний суд міста Севастополя визнав Куценка Івана Миколайовича винним у скоєнні злочину. Однак, скориставшись анексією Криму, Куценко вирішив втекти від правосуддя на материковій Україні. І досяг у цьому успіху - він не тільки «сховався», а й ще пройшов спеціальну перевірку і 23 квітня 2014 року обійняв посаду першого заступника начальника слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у м. Києві. До того ж йому було присвоєно звання полковника податкової міліції», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, прокуратура міста Києва звернулася до першого заступника голови Державної фіскальної служби України Хоменка з вимогою усунути порушення при призначенні Куценка, оскільки він, згідно зі ст. 352 Податкового кодексу України, за своїми особистими, діловими, моральними якостями не може працювати в податковій міліції, повідомляє «РБК-Україна».

«Також, видаючи наказ про призначення Куценка, Міністерство доходів і зборів України не врахувало вимоги ст. 22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», згідно з яким особа, якій повідомлено про підозру у скоєнні злочину в сфері службової діяльності, підлягає усуненню від виконання повноважень на посаді в порядку, визначеному законом, а отже не може бути призначена на таку посаду», - зазначили в прокуратурі.

У прес-службі додали, що Хоменко відмовився звільнити свого підлеглого, мотивуючи це тим, що на момент прийняття на службу Куценко не мав судимості.

«Незважаючи на це прокуратура в судовому порядку вимагає звільнити першого заступника начальника слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів», - наголосили в прес-службі.

Нагадаємо, в серпні Служба безпеки України затримала співробітника районного управління Міністерства доходів і зборів у Києві за вимагання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом