Уряд списує прискорене падіння економіки тільки на війну, не створивши за сім місяців умови для бізнесу і відновлення її зростання.

Про це, коментуючи останні заяви членів уряду Арсенія Яценюка щодо погіршення економічних прогнозів, в інтерв'ю журналістам повідомив кандидат в народні депутати від Радикальної партії України Сергій Рибалка.

«Новий склад парламенту і новий уряд зобов'язані розпочати радикальні реформи для залучення в Україну інвестицій», - сказав він, підкресливши, що не можна чекати закінчення війни.

«За підсумками цього року падіння економіки може перевищити 10%», - спрогнозував Рибалка.

Між тим, за його словами, необхідно зберігати курсову стабільність на валютному ринку. «Як би складно це не було через падіння експортних доходів, величезних військових витрат і дефіциту енергоресурсів, треба зберігати фінансову стабільність», - підкреслив Рибалка.

Він заявив, що крім цього новий склад парламенту зобов'язаний продовжити дерегуляцію економіки, зниження податків і спрощення їх адміністрування.

Окремим і дуже важливим напрямом політик вважає створення стимулів для зростання пріоритетних галузей. Як приклад він назвав сферу виробництва та інсталяції обладнання для підвищення енергоефективності економіки країни. Це стосується як житлово-комунального господарства, так і промисловості.

«Створення нових виробництв енергоефективного обладнання повинно отримати суттєву підтримку держави - від податкових пільг та безпроцентних кредитів для споживачів, аж до держзамовлення для бюджетного сектора. Зараз вже все населення психологічно готове до цього. Тепер влада на всіх рівнях зобов'язана інформаційно, організаційно і фінансово допомагати ЖКГ та бізнесу», - сказав Рибалка.

Не менш важливим він вважає розвиток власного видобутку енергоресурсів і розвиток вітчизняної енергетичної інфраструктури.

«Як би це парадоксально не звучало, але криза відкриває можливості для початку нових бізнес-проектів. Тому після виборів і створення нового уряду Україна повинна послати ряд позитивних сигналів міжнародним інвесторам, провівши ряд радикальних економічних реформ», - сказав політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42