Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за запровадження в разі необхідності візового режиму з Росією як додатковий засіб контролю. Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Якщо необхідно буде ввести додаткові засоби контролю, у тому числі і візовий режим, він буде введений», - сказав він.

Водночас Яценюк вважає, що зараз Україна проводить достатній контроль на офіційних пунктах пропуску на українсько-російському кордоні.

«Озброєні особи не йдуть через офіційні пункти пропуску, вони проходять там, де межа не контролюється, де вона відкрита. Головне для нас зараз - облаштувати кордон», - зазначив прем'єр.

Він також повідомив, що на кордоні та в митниці працює спеціальна система контролю переміщення росіян, які прибувають в Україну. Зокрема в аеропорту «Бориспіль» працює спецгрупа, завдяки діям якої багато росіян, які приїжджають в Україну без встановленої мети, відправляються назад.

Разом з тим Яценюк підкреслив, що основним завданням для української влади є реалізація проекту з облаштування українсько-російського кордону «Стіна».

Як повідомляв ForUm, на початку вересня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок будівництва споруд на кордоні з Росією в рамках проекту «Стіна».

Пізніше Кабмін доручив Міністерству оборони направити на зміцнення державного кордону 100 мільйонів гривень. Реалізація проекту здійснюється в трьох областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25