Президент України Петро Порошенко за розширення роботи місії ОБСЄ в Україні та подальше збільшення її кількості до 1500 спостерігачів. Про це він заявив на зустрічі з главою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Ертугрулом Апаканом, повідомили у президентській прес-службі.

Глава держави підкреслив, що результатом роботи СММ ОБСЄ на українсько-російському кордоні повинно стати «надання світовій громадськості незалежної і об'єктивної картини з місця подій» і, як результат, досягнення миру.

«Згідно з мінським протоколом, за допомогою місії ОБСЄ ми повинні забезпечити безпеку кордону, використовуючи безпілотні літальні апарати, маючи представників України та ОБСЄ на десяти пунктах пропуску через кордон», - підкреслив Порошенко.

«Ваша діяльність може щодня допомагати рятувати життя військових і цивільних осіб», - зазначив Президент, звертаючись до глави місії ОБСЄ.

Зі свого боку Апакан повідомив, що місія розширить свою діяльність. «Ми плануємо посилити моніторинг і контроль за режимом дотримання вогню та кордоном», - сказав він.

За його словами, найближчим часом чисельність спостерігачів місії буде збільшено. Також буде збільшено кількість броньованих машин.

Нагадаємо, в спеціальній спостережної місії ОБСЄ готові працювати з безпілотними літальними апаратами для моніторингу ситуації на Донбасі і моніторити українсько-російський кордон.

Німеччина і Франція готові надати безпілотні літальні апарати і «збройний супровід» для моніторингу за дотриманням перемир'я в Україні під егідою ОБСЄ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28