Польська сторона запропонувала українській владі пропозицію з продажу військової техніки, обладнання та зимової екіпіровки для військовослужбовців і чекає відповіді на свої пропозиції.

Про це повідомив генерал польської армії у відставці, колишній заступник міністра оборони Вальдемар Скшипчак в Свіноуйсьце під час Балтійського бізнес-форуму (Baltic Business Forum).

«Зараз українці знають, що ми можемо запропонувати. Тепер все залежить від того, коли Україна зробить наступний крок, а саме - запитає, коли конкретне обладнання може бути поставлене», - сказав він.

Генерал висловив думку, що українська влада ще не вирішила, чи купувати польську зброю і в якій кількості, передає «УНІАН».

За його словами, польські виробники озброєння можуть постачити українцям стрілецьку зброю, амуніцію, бронежилети, каски, дрони, тепловізори та інше обладнання.

«Є тільки одна умова - українці повинні прийняти рішення, що вони хочуть, тому що потім виявиться, що знову будуть сидіти в окопах в капцях і футболках», - сказав генерал.

За його словами, серед іншого польські виробники запропонували поставити українцям велику кількість зимового взуття і теплих головних уборів.

За словами Скшипчака, наскільки йому відомо, Україна не купувала в Польщі ніякого озброєння.

Заступник керівника холдингу Polska Grupa Zbrojeniowa, що об'єднує всі компанії оборонного комплексу, Міхал Світальський відмовився коментувати питання на тему, чи зверталася українська сторона до польських партнерів з приводу закупівлі військового обладнання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27