За останні чотири місяці - з травня по вересень 2014 року - кількість підприємств у реальному секторі економіки скоротился майже на п'ять тисяч, а обсяг їх операцій на території України зменшився на 18 млрд. грн.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook пише екс-міністр доходів та зборів України Олександр Клименко.

«Чого чекати бізнесу в країні, де президент, прем'єр і голова податкової колишні та/або діючі бізнесмени? Здавалося б, процвітання і благоденства. Але бізнес чомусь в Україні все упирається і ніяк не хоче процвітати. Навіть навпаки. При такій динаміці до кінця року бізнесу в країні вдень з вогнем не знайдеш», - зазначає Олександр Клименко.

«Звичайно, можна все списати на війну, - пише екс-міністр, - Але, якщо вірити пану Білоусу (голові Державної фіскальної служби), то в Донецькій і Луганській області станом на вересень з початку АТО було знищено близько 600 підприємств. Інші 4400 підприємств в Україні, мабуть, не витримали різкого поліпшення інвестиційного клімату та значного підвищення якості податкового адміністрування».

На думку Олександра Клименка, «люди, які займають посади президента, прем'єра і глави податкової інспекції України, повинні звернути увагу саме на цю динаміку, а не на графіки замірів своїх електоральних кампаній. Це питання, яке не може довго залишатися відкритим. Це питання виживання країни. Якщо з України піде бізнес і приватна ініціатива, що залишиться? Випалена земля і білборди політиків», - резюмує екс-міністр доходів і зборів України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79
Теги